25. lokakuuta 2012

Pitsaruokaa

Mitä silloin syödään, kun kaapissa ei ole mitään aamupalaksi luokiteltavaa? Ja se tilanne on tässä taloudessa kohtuullisen usein, kun leivät, jugurtit, marjat ja muut loistavat poissaolollaan. Silloin syödään joko a) lounas aamupalan aikoihin tai b) pitsaruokaa, eli katotaan, mitä kaapista löytyy.

Tänään on sellainen kaappien putsauspäivä. Helvetillinen nälkä on, kun on illalla syönyt vähemmän, muttei ihan viittiny keittää sitä samaa valmispastaa ennen aamukasia. Kaapista löytyi lidlin fetaa (eli jotain juustoa), ananasta, tonnikalaa, tomaatteja ja avokadoa. Tästä syntyi ns. salaatti. Mausteitakin olisi, mutta en osaa maustaa tällästä sörsseliä. Heitin perään mustapippuria ja sitruunaa. Hmm. Näyttää pahalta, maistuu ihan kohtuulliselta. Nää on niitä ruokia, joita ei ikimaailmassa tarjoaisi kenellekään, tai vannoutuneille selkeän ruuan ystäville myöntäisi syövänsä. Plussaa tuli miehen kommentista "mitä toi on, näyttää hyvältä".

Tämä mössö on sattumalta suht täynnä niitä nk. hyviä ravintoaineita ja menis ehkä karppaajillekin läpi. Aina näin ei ole. Pitsaruoka voi olla myös keksejä ja taloussuklaata. No, mössö oli kuitenkin hyvin juusto- ja avokadopainotteinen, joten ainakaan se ei ole kevyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti